Лузијана

Педофил који је силовао дјевојчицу (4) и направио јој дијете пристао да га кастрирају

  • 29.04.2024. 20:52

Педофил Глен Салуван (54) пристао је да буде физички кастриран након што је силовао једну 14-годишњу тинејџерку, која је остала у другом стању. Истрага против Саливена је покренута у јулу 2022. године након што је жртва изашла у јавност са оптужбама, а ДНК тест је показао да је он отац дјетета.

Саливен, који је из Спрингфилда у Лузијани, признао је 17. априла четири тачке оптужнице другог степена и судија Вилијам Дајкс, га је осудио на 50 година затвора.

Жртва је оптужила педофила да ју је силовао у више наврата. У Луизијани је 2008. усвојен закон према коме мушкарац осуђен за одређена кривична дела силовања, може бити осуђен на хемијску или физичку кастрацију.

- Осјећао сам да је овај случај довољно јак да оправдао такву санкцију - рекао је Бред Кашо, помоћниг тржавног тужиоца.

Физичка кастрација, хируршко уклањање тестиса, може се извршити само са сагласност окривљеног. Кашо је рекао да је Саливенова одлука дио споразума о признању кривице. Истрагом је утврђено да је Саливен користио насиље према жртви и њеној породици како случај не би пријавили полицији.

Хемијска кастрација се врши тако што се осуђенику да лијек који се зове медроксипрогестерон ацетат, који смањује сексуалне нагоне и потискује производњу тестостерона. Физичка кастрација такође смањује производњу тестостерона, према Националној медицинској библиотеци. Физичка кастрација је веома ријетка.

- Кастрација мора да се уради најкасније недјељу дана пошто он буде пуштен на слободу, а најраније недјељу дана прије тога - додао је Кашио.

То значи да Саливен неће бити кастриран прије него што буде имао више од сто година.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: