Пољска

Парламент изгласао неповјерење премијеру

  • 11.12.2023. 17:05

Посланици Парламента Пољске изгласали су неповјерење пољском премијеру Матеушу Моравјецком, чиме је отворен пут широкој коалицији проевропских странака предвођених Доналдом Туском да преузму власт у земљи.

Од укупно 456 посланика, 266 се изјаснило да нема повјерења у Моравјецког, којег је на гласању подржало 190 посланика.

Ово би могло бити ново жариште: Русија на ногама након понуде Пољске!

Ово би могло бити ново жариште: Русија на ногама након понуде Пољске!

Гласањем је окончана осмогодишња владавина националистиче странке Право и правда /ПиС/, за коју су критичари рекли да је подривала независност правосуђа, државне медије претворила у пропагандне портале и стимулисала предрасуде против мањина као што су имигранти и припадници ЛГБТ заједнице.

Хаос на пољско-украјинској граници: Из Украјине Пољацима стижу и пријетње смрћу!

Хаос на пољско-украјинској граници: Из Украјине Пољацима стижу и пријетње смрћу!

Туск, који је бивши предсједник Европског савјета, обећао је да ће поправити односе са Бриселом и одблокирати милијарде евра које су издвојене за Варшаву, али су повучене због забринутости ЕУ у вези са стањем владавине права у Пољској. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм