Тексас

Папа смијенио конзервативног кардинала

  • Извор: СРНА
  • 11.11.2023. 14:43

Папа Фрањо смијенио је бискупа Џозефа Стрикленда из Тајлера у Тексасу, једног од његових најжешћих критичара међу америчким католичким конзервативцима, наводи се у данашњем саопштењу Ватикана.

Смјена је услиједила након истраге Ватикана раније ове године о администрацији Тајлерове бискупије, за коју су католички медији објавили да је обухватала ревизију начина на који је он водио финансијске послове.

Браћа Хофман у притвору молила за милост

Браћа Хофман у притвору молила за милост


Веома ријетко се дешава да римокатолички бискуп буде потпуно разријешен дужности. Обично се од бискупа, чији је однос са Ватиканом нарушен, тражи да поднесу оставку, коју папа прихвата.

Папе повлаче овакве драстичне потезе када бискуп одбије захтјев да поднесе оставку. Стрикленд има 65 година, што је десет година мање од уобичајене старосне границе за пензионисање бискупа.

Поштар пријављен за проневјеру па пијан био агресиван у кафани

Поштар пријављен за проневјеру па пијан био агресиван у кафани

Стрикленд, чест корисник друштвених мрежа, који обавња фукцију бискупа од 2012. године, објавио је на "Твитеру" раније ове године да је одбацио папин "програм који подрива полог вјере".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Револуција 1917 (Р)

    Револуција 1917 (Р)

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.