Америка

Пао са недовршеног моста и погинуо: Породица тужи Гугл

  • Извор: Агенције
  • 22.09.2023. 02:00

Породица Американца који се удавио након што је пао аутомобилом са срушеног моста оптужује Гугл за његову смрт јер није успео да ажурира своје мапе, пише Би-Би-Си.

Породица Филипа Паксона тужи компанију због његове смрти, тврдећи да је Гугл био немаран што није пријавио да се мост срушио девет година раније.

Паксон је погинуо у септембру 2022. након што је покушао да пређе мост у Хикорију у Сјеверној Каролини.

Портпарол Гугла је рекао да компанија истражује оптужбе.

Случај је поднијет Грађанском суду округа Ваке у уторак.


Амерички новинар: Русија је побиједила

Амерички новинар: Русија је побиједила

Паксон, отац двоје дјеце, возио се кући са прославе деветог рођендана своје кћерке и био је у непознатом комшилуку у вријеме његове смрти, наводи се у тужби породице.

Његова жена је раније одвезла њихове двије кћерке кући, а он је остао да помогне у чишћењу.

"Неупућен у локалне путеве, ослањао се на Гугл мапе, очекујући да ће га безбједно упутити кући до његове супруге и кћерке", рекли су адвокати породице.

У тужби се терете и три локалне компаније које су наводно биле одговорне за одржавање моста.

"Наше најдубље саучешће изражавамо породици Паксон“, рекао је портпарол Гугла за АП.


Провокативни снимак Милице Павловић је сада јаван

Провокативни снимак Милице Павловић је сада јаван

"Наш циљ је да пружимо тачне информације о рутама на мапама и разматрамо ову тужбу. Трагично, док је возио опрезно по мраку и киши, он је несвјесно пратио Гуглова застарјела упутства до онога што је његова породица касније сазнала да је 'Мост који не води нигдје' скоро деценију и слетио у Сноу Крик гдје се удавио", рекао је.

Локални становници су више пута контактирали Гугл да промијени своје онлајн мапе након што се мост срушио 2013. године, наводи се у тужби.


Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.