Подаци

Ово су три најпопуларније туристичке дестинације у овој години

  • Извор: Аваз
  • 21.05.2024. 04:00

Према подацима Travel Local-a Костарика, Грчка и Вијетнам ће бити најпопуларније туристичке дестинације у 2024. години. Туристичка компанија је анализирала податке о резервацијама како би открила најпопуларније дестинације, као и најбољи мјесец за њихову посјету.

Грчка

Грчка је проглашена за другу најпопуларнију дестинацију за посјету, а октобар је наведен као најбоље вријеме за одмор у земљи. Док већина туриста у Грчкој одлази на мјеста као што су Миконос, Санторини и Крит, постоји много других мање познатих дестинација које треба посјетити, укључујући полуоток Пелион гд‌је је познато да локално становништво одмара.

Смјештен између Атине и Солуна, полуоток Пилион излази на Егејско море и дом је за више од 70 шармантних села и много пјешчаних плажа, наводи The Sun.

Костарика

Сан Хозе једно од најпопуларнијих туристичких мјеста Костарике гд‌је се састају посјетиоци из цијелог свијета. То је уједно и њен главни град, а преплављен је мјестима од хисторијског, умјетничког и културног значаја. Уколико планирате путовање на Костарику обавезно посјетите и Мануел Антонио, Ла Фортун у Сан Карлосу гд‌је се налази познати вулкан, Тамариндо који одликују прелијепе плаже и пуно опција за водене спортове.

Вијетнам

Незаобилазна дестинација у Вијетнаму је свакако Ханој, који је један од најстаријих градова југоисточне Азије, основан чак 1010. под именом Танг Лонг - змај који се уздиже. Међутим, убједљиво најпопуларнија дестинација у Вијетнаму јесте залив Халонг. Он се налази на сјевероистоку Вијетнама у Јужном кинеском мору, а налази се и на УНЕСКО-вом списку свјетске баштине. Одликује га више од 3.000 нестварних отока и чаробни подводни свијет.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: