Rajan Remzi smatra

Ovo su dva moguća uzroka tragedije na "Titanu"

  • Извор: АТВ
  • 23.06.2023. 15:21

Nekadašnji kapetan podmornice Kraljevske mornarice objasnio je moguće razloge katastrofalne implozije koju je pretrpjela podmornica "Titan" prilikom spuštanja do olupine Titanika.

Vjeruje se da je svih pet putnika na "Titanu" nastradalo u katastrofi nakon što su ostaci podmornice otkriveni u četvrtak. Bivši kapiten Rajan Remzi rekao je za Skaj njuz da zanemarivanje standardnih načina izgradnje podmornica u potrazi za inovacijama nosi ogromne rizike.

Remzi vjeruje da se dogodila jedna od dvije stvari.

Nekadašnji kapetan podmornice navodi da je moguće da je otvor sa zavrtnjima koji se koriste za zatvaranje posade sa spoljašnje strane pretrpio kvar koji je kasnije doveo do kolapsa trupa.

Kako izgleda implozija podmornice?

Kako izgleda implozija podmornice?

Drugi uzrok implozije prema njegovim riječima mogao bi da bude defekt na trupu koji je naprsnuo od pritiskom.

Remzi je upitan da li je "neobičan dizajn" podmornice bio nepromišljen.

- Ne bih išao toliko daleko da kažem da je bio nepromišljen. Rekao bih da zanemarivanje standardnih načina izgradnje ovih tipova podmornica u potrazi za inovacijama ima ogromne elemente rizika i u ovom slučaju taj rizik je rezultirao gubitkom ljudskih života - navodi podmorničar.

Remzi, međutim, predviđa da će ovaj oblik ekstremnog turizma vjerovatno ubuduće biti obuzdan.

- Sve pomorske aktivnosti nose rizike jer je more nepredvidivo. Podmornice obilaze prostore koji su nekad manje istraženi od svemira i mogu biti složenije od svemirske letjelice - upozorava stručnjak.

Remzi je takođe izrazio saučešće porodicama petorice muškaraca koji su poginuli i rekao da bi posjete olupini Titanika trebalo da prestanu.

- To je ipak grob i treba ga ostaviti na miru - navodi Remzi.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.