Италија

Ово су биле посљедње ријечи дјевојке коју је однијела бујица

  • Извор: Агенције
  • 05.06.2024. 09:57

Бјанка Дорос (23) и Патрисија Кормос (20), дјевојке које је однијела бујица у Италији, биће сахрањене данас у Удину у вјенчаницама, како налаже традиција у њиховој родној Румунији.

Трагична смрт двије младе дјевојке, чија тијела су извучена из воде два дана након што је њих и њиховог друга Кристијана однијела бујица, шокирала је цијели свијет, а сада су откривене и посљедње ријечи једне од њих.

Наиме, како је установљено, Патрисија је кобног 31. маја чак четири пута звала хитне службе да њу и њене пријатеље извуку из воде која је брзо надолазила. Они су дошли до Удине да прошетају крај ријеке, како би се опустили након напорних испита.

Дојава о бомби у Дому здравља

Дојава о бомби у Дому здравља

Нису знали да је на снази наранџасти метеоаларм и да је ријека крај које су шетали почела муњевитом брзином да надолази, а струја да носи све пред собом. Није прошло много откако је вода дошла до њихових чланака, потом до кољена и струка, а онда и до врата и однијела их низводно.Пролазници су снимили њихов грчевит загрљај, док су покушавали да се одупру лудачкој струји.

– Зовите моју маму – викала је Патрисија очајнички спасиоцима диктирајући ко је, шта је и одакле је, покушавајући да пронађе спас.

Истрагом је установљено да је Патрисија упутила чак четири позива хитним службама, а да се на посљедњи нико није ни јавио.

Према ријечима тужиоца, први позив је упутила у 13.29, а остали су услиједили у наредним минутима.

На тужилаштву је сада да установи зашто су млади уопште одлучили да шетају поред ријеке кад је вријеме било лоше, зашто је спасилачким службама требало толико дуго да одреагују на позиве, као и зашто су људи, који су се затекли на мосту, снимали њихов грчевит загрљај умјесто да им помогну.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: