Леонид Слутски

Ово је први Путинов противкандидат

  • Извор: Агенције
  • 19.12.2023. 14:53

Конгрес руске партије ЛДПР-а предложио је лидера странке Леонида Слутског за кандидата за предсједника Русије.

Његову кандидатуру једногласно су подржали делегати конгреса који је одржан у Москви.

Слутски би тако могао постати први регистровани предсједнички кандидат. Он, као кандидат из странке са фракцијом у Државној думи, не мора да прикупља потписе за разлику од, на примјер, Владимира Путина, који је поднио документе као независан кандидат.

Своје кандидате намјеравају предложити и Комунистичка партија Руске Федерације и Нови људи, док су подршку Путину најавили Јединствена Русија и Праведна Русија за истину, пише Радио Слободна Европа.


Велики губици: Путин сазвао састанак с војним врхом

Велики губици: Путин сазвао састанак с војним врхом

Слутски је шеф Комитета Државне думе за међународне послове. Активно подржава вањску политику Владимира Путина, укључујући акцију против Украјине. Слутски је преузео руководство странке прошле године након смрти њеног оснивача Владимира Жириновског.

На конгресу ЛДПР-а у његову подршку је говорио Виктор Бојт, који се раније придружио странци, а који је осуђен у Сједињеним Америчким Државама због трговине оружјем и вратио се у Русију ради размјене.

"Разумијемо да се сада цијела земља мора ујединити како бисмо остварили побједу, како би се наши момци вратили кући с побједом, а све што странка ради, све што Леонид Слутски ради, усмјерено је управо на то", рекао је Бојт.

У фебруару 2018. године неколико новинарки оптужило је Леонида Слутског за се**уално узнемиравање. Он је сам одбацио оптужбе и навео да су биле "наређене".

Етичка комисија Државне думе стала је на страну Слутског.


Замало судар: Скијаш снимио близак сусрет с медвједом

Замало судар: Скијаш снимио близак сусрет с медвједом

Бројни медији најавили су да ће бојкотовати активности Слутског.

Слутски је неколико пута постао херој истрага, чији су аутори пронашли непријављено имање у луксузном руском насељу Рубљовки, скупе аутомобиле регистроване на његову супругу и хиљаде новчаних казни за кршење саобраћајних правила.

Посједује и велики број некретнина у Турској у луксузном одмаралишту које користи његова породица. Раније, 2021. године објављено је и да је његова најмлађа кћерка почела похађати престижну америчку школу у Швајцарској.

Истраге се водиле и због његових веза са кланом планинских Јевреја из Азербејџана на линији раздвајања Кутузовског проспекта.

Пратите нас и путем Вибера