Аустралија

Отровна змија јој живи у ауту два мјесеца: Вози у вуненим хлачама

  • Извор: Телеграф
  • 14.05.2024. 15:33

Једна Аустралијанка четири пута покушала је да уклони отровну дивљу змију из свог аутомобила, али је и даље приморана да вози у друштву опасног гмизавца. Према извјештају аустралијског Еј-Би-Сија, Лиза Курнелис из Њукасла дијели ауто-простор са црном змијом црвеног трбуха којој је дала име Флафи. Змија живи у Лизином возилу од марта: професионални хватачи змија четири пута покушали су да уклоне гмизавца, али су сви покушаји пропали.

Онда је Лиза одлучила да промијени свој однос према незваном госту, преноси Пипл. Она је изјавила како учи да коегзистира са змијом у ауту: док вози, она носи заштитну опрему како би се заштитила од уједа.

Жена каже да је први пут примијетила змију у априлу, али вјерује да је гмизавац раније ушао у ауто.

"Хтјела сам да оставим кутију на задњем сједишту и онда сам је угледала", каже Лиза и додаје да је змија тамо вјероватно три недјеље, јер је ауто пун њеног измета.

Како препознати отровну змију на подручју Бањалуке?

Како препознати отровну змију на подручју Бањалуке?

Једна радница на грађевини претпоставља да је гмизавац ушао у Лизин ауто на градилишту, када је оставила отворена врата свог аутомобила.

Иако је свјесна да би је змија могла повриједити, Лиза каже да није имала други избор осим да настави живот са Флафи у свом возилу. Након четири неуспјела покушаја да уклони гмизаваца, она је послушала савјет хватача змија који јој је предложио да се вози у ауту обучена у заштитну опрему.

Лиза се сада вози унаоколо у вуненим панталонама и опреми која је штити од уједа змије.

"Срећом, змија ме није ујела, а ако ме угризе, вунене радне панталоне и опрема које носим ће ме заштитити“, каже Лиза.

Већ кренули да траже сезонске раднике: Нуде стан, храну и озбиљну дневницу

Већ кренули да траже сезонске раднике: Нуде стан, храну и озбиљну дневницу

Понекад змија активира аларм у аутомобилу и то је Лизи знак да је гмизавац још унутра. Мет Стопфорд, хватач змија са четрдесетогодишњим искуством, рекао је да је црна змија са црвеним стомаком живјела и у његовом аутомобилу, али само четири дана. Он каже да би уклањање аутомобилских сједишта могло да помогне у проналажењу и хватању змије, што ће Лиза морати да уради.

Један стручњак из Аустралијског парка рептила изјавио је да ће покушати да уклони змију из Лизином аутомобила, о чему се већ преговара.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.