Огромна цифра

Откривено колико је Израел потрошио да би се одбранио од Ирана

  • Извор: Агенције
  • 15.04.2024. 08:07

Израел је потрошио више од милијарду долара да активира своје одбрамбене системе који су пресрели масивни ирански напад беспилотним летјелицама и ракетама у ноћи са суботе на недјељу, рекао је бивши финансијски савјетник израелске војске.

"Одбрана је за једну ноћ коштала 4-5 милијарди шекела (око 1,3 милијарде долара) по ноћи", процијенио је бригадни генерал Рим Аминоа у интервјуу за "Инет Њуз".

Аминоа је истакао да је запањујућа цијена у супротности с релативно ниским износом који је Иран потрошио да покрене свој напад, за који неке процјене процјењују мање од 10 одсто онога што је Израел коштао да заустави напад.


Ово треба да знате о дозвољеном минусу у банкама

Ово треба да знате о дозвољеном минусу у банкама

Иран је у суботу лансирао више од 300 дронова и пројектила према Израелу, као одговор на израелски напад на његов конзулат у Сирији у којем су раније овог мјесеца убијена два виша команданта Револуционарне гарде.

Израел је рекао да су његове војне снаге и његови савезници пресрели 99 одсто пројектила, али су неке балистичке ракете пробиле израелску одбрану и погодиле ваздушну базу Неватим на југу Израела.

Ако говоримо о балистичким пројектилима које треба оборити помоћу система Ароу, крстарећим пројектилима које треба оборити другим пројектилима и УАВ-овима (беспилотне летјелице), које ми заправо обарамо углавном борбеним авионима", рекао је.

"Онда збројите трошкове, 3,5 милиона долара за пројектил Ароу, милион долара за Давидову праћку, такве и такве трошкове за млазне авионе. Дође се до 4-5 милијарди шекела", додао је.


Русија у УН: Напад Ирана одговор на срамну неактивност СБ УН

Русија у УН: Напад Ирана одговор на срамну неактивност СБ УН

Давидова праћка је систем оружја намијењен за пресретање ракета и пројектила средњег до великог домета. Систем Ароу је дизајниран да осујети ракете дугог домета, укључујући типове балистичких пројектила које је Иран лансирао у суботу и ракете дугог домета које су лансирали Хути у Јемену.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм