Belgija

Otac i sin, porijeklom iz BiH, osuđeni na doživotne robije zbog ubistva iz osvete

  • Извор: Независне
  • 31.05.2023. 22:53

Višegodišnji sukob dvije romske porodice kulminirao je ubistvom 42-godišnjaka, a za ovo krivično djelo su danas u Okružnom sudu u Berlinu osuđeni otac (52) i sin (34), porijeklom iz BiH, na doživotne robije.

Naime, u presudi stoji da je ubistvo 42-godišnjaka samo kulminacija sukoba koji je vremenom doveo do krvne osvete, a zatim i do klasične likvidacije.

Pored oca i sina, koji su glavni u ovom ubistvu, osuđen je i njihov rođak na dvije i po godine zatvora, jer je znao da se planira likvidacija, ali nije prijavio.

Pijani otac tukao sina i prijetio da će ga zaklati

Pijani otac tukao sina i prijetio da će ga zaklati

Žrtva je ubijena ispred šiša bara u Berlinu, početkom oktobra, 2021. godine. Riječ je o pravoj egzekuciji, sa dva hica u glavu. Inače, otac nije bio na licu mjesta, i navodno, kako stoji u optužnici, sa ubistvom se čekalo sve dok otac nije došao, kako bi posvjedočio osveti:

“To jednostavno tako mora da bude, jer je on glava porodice”, rekao je osuđeni tokom suđenja. Iako otac nije ispalio smrtonosne hice, već sin, i on je osuđen jer je bio glavni začetnik ove osvete.

Inače, zanimljivo je da je sukob ove dve romske porodice zapoečo još 2005. godine kada su se posvađali oko sjedišta u bioskopu. Taj sukob je godinama postajao sve ozbiljniji, a nakon tragične smrti sestre i ćerke osuđenih, počelo se sa planiranjem osvete. Ono što je u svemu tome apsurdno jeste da je ona stradala od metka člana svoje porodice (pištolj je slučajno opalio), ali su oni za njenu smrt optužili suparničku porodicu čiji je član kasnije i likvidiran.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм