Mađarska

Orban: Zapad ne može da priušti integrisanje Ukrajine u Alijansu

 • Извор: СРНА
 • 30.08.2023. 12:55

Zapadne zemlje ne mogu više da priušte sebi da integrišu Ukrajinu u NATO, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

On je u intervjuu sa američkim novinarom Takerom Karlsonom rekao da je postojala realna šansa da se Ukrajina integriše u Alijansu na Samitu NATO-a u Bukureštu 2008. godine, ali da tada nije bilo saglasnosti zapadnih država, pa je takva ideja odbačena.

"Propustili smo istorijsku mogućnost da to uradimo i ona više nije otvorena, tako da to ne možemo učiniti. Ne možemo priuštiti sebi da imamo tu dugu granicu između Rusije i Ukrajine koja pripada Alijansi. To bi značilo neposrednu opasnost od rata za sve nas, uključujući Vašington", istakao je Orban.


Porodica tragično stradalih kod Prnjavora: Kuća nam je bila puna smijeha, a sad...

Porodica tragično stradalih kod Prnjavora: Kuća nam je bila puna smijeha, a sad...

Prema njegovim riječima, NATO treba da zaboravi na integraciju Ukrajine i da usaglasi novu bezbjednosnu arhitekturu sa Moskvom, prenio je TASS.

"Treba da se dogovorimo sa Rusima o novoj bezbjednosnoj arhitekturi kako bismo osigurali bezbjednost i suverenitet za Ukrajinu, ali ne i članstvo u NATO", dodao je Orban.

Пратите нас и путем Вибера

 • 19:55 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

 • 20:00 Емисија: Бинго

  Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

 • 20:30 АТВ Специјал: Крим

  Завирили смо у најскривеније, најљепше, али и најмрачније кутке Крима. Откривамо: Шта су на кримском полуострву радили Стари Грци? Гдје се налази колијевка руског православља? Како је ово руско полуострво помирило антику, оријент и византијско насљеђе?

 • 21:00 Филм: Зваћу те По (12+)

  Филм: Зваћу те По (12+)

 • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

  Серија: Црна Гуја (12+)

 • 22:55 Ноћни програм

  Ноћни програм