Мађарски премијер

"Запад близу тачке без повратка"

  • Извор: СРНА
  • 07.06.2024. 11:24

Западне државе су, када је ријеч о украјинском сукобу, превише близу тачке са које нема повратка, рекао је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

"Ово је последња прилика да се вратимо јер долазимо до те тачке са које нема повратка и више неће бити могуће да се ситуација преокрене. Већ смо веома близу тога", рекао је Орбан, напомињући да Русија "није трећеразредна земља", преноси "Раша тудеј".

Према његовим ријечима, све је већа опасност од новог свјетског рата и заговорници тог сценарија су сукоб у Украјини учинили европским. Он сматра да сукоб у Украјини превазилази Европу и шири се на друге регионе.

Мађарски премијер истиче да на тај начин регионални сукоби прелазе у свјетске ратове.

Орбан је напоменуо да неће дозволити да Мађарска буде увучена у сукоб у Украјини и да неће учествовати ни у евентуалној мисији Сјеверноатлантске алијансе у тој земљи.

Он је нагласио да је веома близу тренутак када ће се Мађарска повући из свих НАТО припрема за мисију у Украјини, али је објаснио да такав корак мора прво да се размотри са садашњим и будућим генералним секретаром Алијансе.

"Морамо јасно да ставимо до знања да Мађарска има право да се придржава основног НАТО уговора који смо потписали. Европа је у стању ратне психозе, што би логично могло да резултира доласком западноевропских војних јединица на територију Украјине. Они који тврде да нема директних претњи од ескалације рата обмањују људе. Покушавају да ућуткају политичаре који заговарају мир", додао је Орбан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм