Премијер Мађарске

Орбан упоредио ЕУ са "империјалистичким окупаторима"

  • Извор: СРНА
  • 15.03.2024. 13:41

Премијер Мађарске Виктор Орбан је у свом празничном говору покушао да придобије подршку за свој десничарски популизам, позивајући присутне да му помогну да политички "окупира Брисел" на изборима у ЕУ ове године.

Он је у говору на Дан сјећања на неуспјелу мађарску револуцију против хабзбуршке власти 1848. године говорио против ЕУ, поредећи блок са империјалистичким окупаторима који су кроз историју управљали Мађарском.

Орбан је истакао "оштар контраст" између Мађарске и "западног свијета", оптужујући Запад да је извор "суровости и уништења", јавио је АП.

- Они започињу ратове, уништавају свијетове, преправљају границе и пасу све као скакавци. Ми Мађари живимо другачије и желимо да живимо другачије - навео је Орбан.

Према његовим ријечима, Брисел није прво царство које циља Мађарску.

- Народи Европе се данас плаше да ће им Брисел одузети слободу. Ако желимо да одржимо сувереност и слободу Мађарске, немамо избора: морамо да окупирамо Брисел - истакао је Орбан алудирајући на изборе у ЕУ овог љета.

Орбан је рекао да је подршка бившем предсједнику САД Доналду Трампу у Америци показала да се амерички гласачи буне и да се у овој години предвиђа политичка промјена која ће бити у корист конзервативаца у Европи и Америци.

- Ова година ће бити прекретница. На почетку године били смо сами, а до краја ћемо бити већина - поручио је Орбан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм