Мађарски премијер

Орбан: У Бриселу доминира логика рата

  • Извор: Агенције
  • 21.04.2024. 19:45

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је да данас у Бриселу постоји већина која је за рат и да политиком доминира логика рата.

- Данас у Бриселу постоји проратна већина. У Европи је расположење ратно, а политиком доминира логика рата. Видим припреме за рат од стране свих - објавио је Орбан на својој страници на Фејсбуку.

Он је додао да генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг жели да успостави мисију НАТО-Украјина, док су "европски лидери већ ушли у рат" и виде га и воде га као свој рат.

- У почетку се радило само о слању шљемова. Онда иду санкције, али не за енергенте! Па ипак, потом и за њих. Затим је услиједила испорука оружја. Прво ватрено оружје, па тенкови, па авиони. Затим новчана помоћ. Десетине милијарди, све више и више. Сада смо негдје на око 100 милијарди у еврима. Новац, новац, оружје, али ситуација се не поправља, заправо се погоршава - оцијенио је Орбан.

Мађарски премијер је нагласио "да смо на корак од тога да Запад пошаље трупе у Украјину".

- Ово је вртлог рата који може да повуче Европу у дубину. Брисел се игра ватром. Оно што он ради је искушење. Свјетски ратови се никада у почетку не називају свјетским ратовима. Убијеђен сам да се морамо клонити овог рата. Ово није наш рат. Не желимо рат и не желимо да Мађарска поново постане играчка великих сила. Зато се морамо залагати за мир - код куће, у Бриселу, Вашингтону, УН и НАТО-у - закључио је Орбан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм