Мађарски премијер

Орбан: Трамп обећао да Украјини неће дати новац ако побиједи на изборима

  • Извор: Агенције
  • 10.03.2024. 22:18

Доналд Трамп је обећао да неће дати новац Украјини ако постане предсједник, а без САД Европа неће моћи да финансира сукоб и он ће бити окончан, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

- Очигледно је да сама Украјина не стоји на својим ногама. Ако Американци буду давали оружје и новац, а затим ни Европљани, рат ће се завршити. Ако Американци не дају новац, онда Европљани неће моћи да финансирају овај рат, онда ће се он завршити. Трамп сада није предсједник, али његова странка спречава демократе да пошаљу новац у рат. Трамп је рекао да, ако се врати (на чело државе) неће то радити, ни пени неће дати. И онда ће се овај рат завршити - рекао је Орбан у интервјуу телевизији М1.

Како је истакао, Трамп има план да оконча сукоб у Украјини.

- Он има доста детаљне планове да оконча овај рат, али ја нисам овлашћен да говорим о суштини тих планова - рекао је предсједник мађарске Владе, који се са Трампом састао 8. марта на његовом имању на Флориди.

Трамп је у петак увече угостио Орбана на његовом имању Мар-а-Лаго. Разговори су трајали око сат времена, након чега је услиједила вечера и концерт. Прес-служба бившег предсједника је навела да су Трамп и Орбан "разговарали о широком спектру питања која се тичу Мађарске и Сједињених Држава, укључујући значај јаких и безбједних граница за сваку нацију".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм