Мађарски премијер

Орбан: Нећемо подржати помоћ Украјини све док нам не исплатите замрзнута средства

  • Извор: Танјуг
  • 15.12.2023. 15:37

Влада у Будимпешти неће подржати нови пакет помоћи Европске уније Украјини све док ЕУ не исплати сва средства намијењена Мађарској која је замрзнула Европска комисија, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

Европска комисија је ове недјеље пристала да ослободи трећину од око 30 милијарди евра (33 милијарде долара) које су замрзнуте због забринутости за владавину права и корупцију након што је Мађарска донијела промјене у вези са правосуђем, јачајући независност судова.

Орбан је навео да ће на наредном састанку који ће бити одржан почетком сљедеће године затражити од лидера ЕУ да одобре сва мађарска средства, прије него што размотре пакет од 50 милијарди евра за Украјину.

- Ово је одлична прилика за Мађарску да јасно стави до знања да мора да добије све што јој је ЕУ дужна - рекао је мађарски премијер, преноси Блумберг.

Иако се Мађарска уздржала од гласања о преговорима о чланству у ЕУ са Украјином, Орбан се и даље противи тој одлуци и спреман је да стави вето на придруживање Украјине у каснијој фази, рекао је премијер.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм