Мађарски премијер

Орбан: Мађарска је развила "европски контра-модел".

  • Извор: Б92
  • 18.11.2023. 17:50

Он је заснован на принципима нулте миграције, економије засноване на раду, пуне запослености, јаких породица, ниских пореза и "разумне зелене транзиције", изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан на 30. конгресу владајуће странке Фидес.

Орбан је оцијенио да би Французи, Нијемци и Италијани дали, како је навео, "пола живота" да поново имају земљу без миграната. Орбан је рекао да мађарска политика "нулте миграције" гарантује да на тлу Мађарске могу бити само они којима је дозвољен улазак.

"Мађарска је тренутно најбезбједнија земља у Европи, што је посебно јасно у свјетлу протерористичких сукоба на улицама у западној Европи", навео је Орбан.

Орбан је данас поново изабран за предсједника Фидеса, на 30. конгресу те владајуће странке. Конгрес је за замјенике лидера странке изабрао Габора Кубатова, Силарда Немета, Лајоша Косу и посланика Европског парламента Кинга Гала, пренијела је агенција МТИ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.