Коњи Дворске коњице

Оперисана два коња која су јурила центром Лондона - ево у каквом су стању

  • Извор: Индекс
  • 25.04.2024. 20:45

Становници Лондона су јуче у центру града уочили више одбјеглих војних коња, од којих је један изгледао као да је прекривен крвљу. На друштвеним мрежама су се појавили снимци догађаја на којима се види како црни и бијели коњ јуре улицом.

Војска наводи да су два коња Дворске коњице, дијела британске војске, у тешком стању те да су оперисана. До инцидента је дошло када је седам коња преплашила гласна бука током рутинске вјежбе, при чему су четири животиње побјегле и кренуле јурити градом.  

Повријеђено четворо људи

Власти наводе да су у болници због инцидента завршила три војника и један бициклиста. Војници би се требали ускоро опоравити од повреда. Нема додатних информација о стању бициклиста. 

"Преплашило се седам коња. Пет је покушало побјећи, а четворо је успјело. Два повријеђена коња су синоћ оперисана, а један је пребачен у ветеринарску болницу”, казао је портпарол војске, а преноси ББЦ. 

Министар одбране Џејмс Картлиџе је казао да се радило о јако ријетком догађају и да је иначе свакога дана на вјежбама учествовало више од 150 животиња. 

"Ово је врло мало вјероватно. Нажалост, видјели смо шта се догодило. Колико нам је познато, нико од грађана није задобио озбиљне повреде”, рекао је он. 

Коњи Дворске коњице пролазе кроз неколико мјесеци обуке током које их војници јашу улицама Лондона како би их навикли на саобраћај и буку. Током јучерашњег догађаја, један од коња је збацио војника и при бијегу ударио у такси који је чекао испред хотела Клермонт, разбивши прозоре на возилу. Полиција је успјела ухватити два коња на ауто-путу близу Лимехауса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.