Израел

Огласио се високи званичник Хамаса: Имамо арсенал који ће трајати дуго

  • Извор: Агенције
  • 10.10.2023. 09:23

Хамас је спреман да води дуги рат с Израелом и искористиће десетине талаца који се држе у Гази како би осигурао ослобађање Палестинаца заточених у Израелу и у иностранству, изјавио је високи члан ове милитантне групе.

У разговору за новинску агенцију "АП", Али Баракех, члан прогнаног руководства групе у Бејруту, рекао је да Хамас има арсенал ракета које ће "трајати дуго".

"Добро смо се припремили за овај рат и да се носимо са свим сценаријима, чак и са сценаријем дугог рата", рекао је, додајући да ће Хамас користити таоце како би осигурао ослобађање људи заточених у израелским затворима, па чак и неких Палестинаца заточених у Сједињеним Државама.

Баракех је рекао да је само мали број највиших команданата унутар Газе знао за суботњи упад у Израел и да чак ни најближи савезници групе нису били унапријед обавијештени о времену.


Млада Израелка открила како је преживјела: Седам сати сам се скривала испод лешева

Млада Израелка открила како је преживјела: Седам сати сам се скривала испод лешева

Он је негирао извјештаје да су ирански безбједносни званичници помогли у планирању напада.

Међутим, додао је да ће се савезници попут Ирана и либанског Хезболаха "придружити борби ако Газу буду хтјели уништити".

Рекао је да је чак и Хамас шокиран обимом операције, рекавши да је очекивао да ће Израел спријечити или ограничити напад.

"Били смо изненађени њиховим великим колапсом", рекао је Баракех.

"Планирали смо остварити неке добитке и узети заробљенике да их размијенимо. Али, њихова војска је била тигар од папира", додао је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.