Лојд Остин

Огласио се министар одбране: Америка спрема нови напад?

  • 13.11.2023. 10:32

Министар одбране Сједињених Држава Лојд Остин изјавио је да су могући нови напади САД на групе повезане с Ираном уколико не престану напади на америчке снаге у Ираку и Сирији.

Додао је да ти напади морају да престану, а да ће у супротном САД поново заштитити своје трупе и одговорити нападима на групе повезане са Ираном.

Изведен напад дроновима на америчку базу у Сирији

Изведен напад дроновима на америчку базу у Сирији

Циљ напада је да се ослабе те групе које су директно одговорне за нападе на америчке снаге у Ираку и Сирији, навео је Остин у Сеулу на конференцији за новинаре, пренио је Ројтерс.

Амерички напади усљедили су послије најмање 40 напада током посљедњих седмица на коалиционе и САД трупе у Ираку и Сирији које су извеле снаге које подржава Иран, а најмање 45 америчких војника је повређено.

Нови хаос: Америка извела ваздушни удар!

Нови хаос: Америка извела ваздушни удар!

Претходно је америчка војска саопштила да је извела ваздушне нападе на двије иранске базе на југоистоку Сирије које користе Иранска револуционарна гарда и групе које су повезане са Ираном, а послије недавних напада на војно особље САД у Сирији и Ираку.

САД имају 900 војника у Сирији и 2.500 у сусједном Ираку који помажу локалним снагама у спријечавању да поново оживи Исламска држава у том региону.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.