Грчка

Огласио се херој који је спасио д‌јевојку од силовања на плажи

  • Извор: Телеграф
  • 29.08.2024. 09:37

Д‌јевојка (20) умало је силована у понед‌јељак око поднева на једној плажи у Грчкој, а сада се огласио херој, који ју је спасио напада.

Све се одиграло на плажи у Саламини, а младић (39), који познаје д‌јевојку која је била жртва напада, описао је како су изгледали драматични тренуци.

"Дјевојка је дошла сама на плажу, ја сам био у својој радњи. Позвала ме је и рекла ми да има проблем, да је неки мушкарац сексуално злоставља, да је опасан", рекао је Ахилеас Гигилас.

Каже да није чекао, већ је одмах улетио у аутомобил и од‌јурио ка плажи.

"Када сам стигао, видио сам како је јури по обали. Она је била приморана да уђе у море и заплива, а он је кренуо за њом. Како сам видио да јој је све ближе извукао сам телефон, почео сам да снимам и да вичем на њега. Избезумио се јер није очекивао да ћу бити ту. Снимио сам га како би се знало шта је урадио", рекао је херој.

Он каже да је дошло и до физичког обрачуна.

"Ударио сам га и опет бих га ударио као и било ко разуман с обзиром на све што се догађа око нас у посљедње вријеме", рекао је младић.

Мушкарац који је покушао да силује његову другарицу има око 35 година. Д‌јевојка је рекла да јој је пријетио ножем.

"Рекао је ако му не да, да ће је избости", рекао је херој.

Напасник је покушавао да се правда, говорећи да се "збунио" и да је хтио да нађе другу жену, своју бившу!

Када је Ахилеас увидио да је његова другарица безбиједна и када је у шоку отишла са плаже, вербално и физички је насрнуо на напасника.

На снимку, који је Ахилеас подијелио на друштвеним мрежама, чује се како говори другарици да је безбједно да изађе из воде и како се дере на напасника и пита га шта ради. Нападач се правио да је збуњен.

Када је изашао из воде, Ахилеас га је сачеко и поново га питао шта је радио.

"Е, рекли су ми да је нека друга, истину ти говорим", рекао је нападач.

Потом је на плажу стигла полиција, која је ухапсила напасника, преноси "Телеграф".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: