Марко Никетић

Огласили се пријатељи настрадалог матуранта

  • Извор: Телеграф
  • 14.05.2024. 11:45

Марко Никетић (17) погинуо је стравичној несрећи у недјељу увече у предграђу Чикага неколико блокова од своје куће.

Његова дјевојка и још двоје људи тешко су повријеђени у несрећи.

Према ријечима званичника, до судара два возила дошло је у недјељу увече око 23 часа, када се у мерцедес, којим је управљао Марко Никетић, при великој брзини забио “мустанг”. Од силине ударца мерцедес је преполовљен.

Марко је био матурант и ученик средње школе The Glenbrook South. Био је добро познат и цијењен ученик, пренијели су амерички медији.

– Био је најискренији човјек којег сам икада срео – рекао је Престон Шут, блиски Никетићев пријатељ.

Трагедија се одиграла у посљедњим недјељама школске године, само неколико дана прије матуре – заказане за суботу, 18. маја и дипломирања у недељу, 2. јуна.

То је био мој најбољи пријатељ и тешко ми је да прихватим шта се десило, рекао је Шут.

– Заиста је срцепарајуће, никада нисам видјела нешто слично са таквим аутомобилом, непрепознатљиво је - рекла је Инеса Кауфман, породична пријатељица Никетића.

Марко је проглашен мртвим на лицу мјеста.

Цвијеће на мјесту несреће

Студент који каже да му је Никетић био најбољи пријатељ рекао је да су планирали да буду заједно сљедеће године на Универзитету Мајами-Охајо.

Не могу ни да замислим кроз шта пролазе његови родитељи, најбољи родитељи на свијету. Они су апсолутно невјероватни. Требало је да будем са њим у соби сљедеће године на факултету. Увијек смо причали о будућности. Нажалост, он није добио будућност, рекао је он.

Другови из разреда, пријатељи и породица посјетили су у понедјељак мјесто несреће, а спомен-обележје од цвијећа, крстова и руком писаних биљешки постајало је све веће, пише Телеграф.

Ученици су формирали молитвени круг у близини спомен-обележја на различитим мјестима у понедјељак.

Почивај у миру Марко, мој најбољи пријатељу, видимо се опет једног дана, рекао је Шуте.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.