Убијено 15 људи

Огласила се Амбасада БиХ о трагедији у Прагу

  • 21.12.2023. 20:47

Амбасада БиХ још нема информација да ли је било држављана БиХ међу погинулим и повријеђеним лицима у данашњој пуцњави у близини Карловог Универзитета у центру Прага, у којој је убијено најмање 15 људи, речено је Срни у овој амбасади.

Отправник послова у Амбасади БиХ Адиса Мујкић рекла је да су по добијању информације о пуцњави и да има погинулих и повријеђених, одмах контактирали министарства унутрашњих и спољних послова Чешке, гдје су им рекли да још не објављују идентитет страдалих.

"У међувремену, чешке власти су званично саопштиле да ће они контактирати амбасаде уколико међу жртвама буде страних држављана. За сада, срећом, нам се нико није јавио, па претпостављамо да нема наших држављана", навела је Мујкићева.

Чешки министар: Пуцњава у Прагу суманути чин који Чешка никад није доживјела

Чешки министар: Пуцњава у Прагу суманути чин који Чешка никад није доживјела

Мотив нападача, 24-годишњег студента Давида Козака, није познат. Чешки медији јавили су раније да је он прво убио оца старог 55 година у мјесту Кладно, а да је након тога кренуо према Прагу и Филозофском факултету гдје је наставио да убија.

Начелник чешке полиција Мартин Вондрачек рекао је вечерас да је погинуло најмање 15 људи, а рањене су 24 особе.

Језиви детаљи напада: Ево шта је навело полицију на лажан траг, наредили евакуацију погрешне зграде!

Језиви детаљи напада: Ево шта је навело полицију на лажан траг, наредили евакуацију погрешне зграде!

Полиција је раније саопштила да је нападач отворио ватру на Филозофском факултету у центру Прага, али да је касније убијен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!