Њемачка

Од нестале дјевојчице Валерије (9) ни трага већ 5 дана

  • 07.06.2024. 13:14

Наставља се потрага за малом Валеријом (9), која је нестала у понедељак ујутру у граду Дебелн у Њемачкој када је кренула на школски аутобус.

Поред Њемачке, полиција истражује Чешку, Пољску и Украјину, из страха да је дјевојчица, поријеклом из Украјине, можда враћена назад у домовину, преноси Билд.

"Веома велика забринутост је у Дебелну. Такође осјећам јасну жељу људи да помогну", рекао је градоначелник малог града од 24.000 становника.

У потрагу су се укључили и приватни тимови.

Билд напомиње да постоји неколико ствари које треба узети у обзир како самостална потрага за несталом украјинском дјевојчицом не би ометала полицијску истрагу.

"У принципу, приватне претраге нису забрањене. Нећемо интервенисати у вези са тим", рекао је за Билд портпарол полиције Анџеј Риџик (39).

Али полиција има мало наде да ће њихове сопствене операције потраге бити успјешне, пошто су обично ограничене на подручја која су полицајци већ прочешљали.

Дјевојчица (9) нестала на путу до школе, губи јој се сваки траг

Дјевојчица (9) нестала на путу до школе, губи јој се сваки траг

Истовремено, полиција упозорава приватне тимове за потрагу да не улазе на туђе приватне поскеде без сагласности власника имовине.

"Помаже нам много више ако свако погледа у сопствено окружење и види гдје би могла бити склоништа", каже Риџик.

Он позива грађане да провјере своје баште, подруме, гараже, шупе и таване. Можда се нестала Валерија тамо крије.

"Важно је да се сваки траг, ма колико мали, одмах пријави полицији. То може бити, на примјер, комад одјеће којег раније није било или нешто што указује на мјесто за спавање или паковања хране која су нова", рекао је портпарол полиције.

Како је саопштено из полиције, истрага се наставља у свим правцима. Тренутно се не искључује злочин. У четвртак је одржана највећа операција потраге од Валеријиног нестанка, са више од 300 припадника хитних служби.

Грађани су се одазвали на позив полиције и провјеравају своје окружење, међу којима је и Сандра Стреил (44).

Она је такође забринута за судбину мале Валерије, због чега је провјерила свој подрум. Нажалост, од Валерије ни трага.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм