Објављено на сајту Владе

Од наредног мјесеца повећање пензија

 • Извор: СРНА
 • 07.03.2024. 09:30

У Русији ће од 1. априла пензије бити повећане за 7,5 одсто, објављено је данас на страници Владе Руске Федерације.

У саопштењу се наводи да ће, такође од 1. априла, износ државне пензије за одређене категорије грађана бити повећан за 7,5 одсто.

"Међу тим грађанима су и припадници војске и добровољаца који су инвалиди због повреде током обављања дужности, учесници Великог патриотског рата и грађани који су повријеђени због људске грешке и радијације", истиче се у саопштењу.

Форд слетио са пута, двоје повријеђених

Форд слетио са пута, двоје повријеђених

Министарство рада саопштило је нешто раније да ће исплате пензија бити повећане за 4,1 милион људи. Према објављеним подацима, исплате пензија су намијењене за 3,4 милиона корисника социјалних издавања и готово 700.000 прималаца државне пензије.

Руска новинска агенција ТАСС објашњава да се социјалне пензије дају Русима који из разних околности немају довољно стажа да би исплате добијали од осигурања. Осим тога, те исплате се пребацују људима са инвалидитетом и онима који су остали без старатеља.

Велике животне промјене пред 4 знака хороскопа - почињу већ ових дана

Велике животне промјене пред 4 знака хороскопа - почињу већ ових дана

"Сви они чија је социјална пензија испод минималног нивоа имају право на додатну ислату", преноси ТАСС.

Повећање социјалних издавања обавља се на годишњем нивоу 1. априла и износ утврђује стопа раста трошкова живота пензионера током протекле године.

Почиње исплата пензија, познато и када

Почиње исплата пензија, познато и када


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)