Šahzada Davud

Objavljena posljednja fotografija milijardera i njegovog sina pred ulazak u podmornicu

  • Извор: Агенције
  • 03.07.2023. 13:53

Posljednja fotografija pakistanskog milijardera i njegovog sina prije nego što su se ukrcali na podmornicu Titan, a u kojoj je stradalo pet osoba, pojavila se danas na društvenim mrežama.

Šahzada Davud (58) i njegov 19-godišnji sin Suleman slikani su nasmijani prije nego što su se ukrcali na podmornicu u putovanju koje je po osobi koštalo 250.000 dolara, a u kojem su oni i još tri osobe poginuli.

Ova fotografija dolazi u trenutku kada je shrvana supruga Kristin Davud otkrila kako je par proveo posljednje trenutke prije nego što je Titan implodirao, slušajući svoju omiljenu muziku u potpunom mraku kako bi sačuvali energiju dok su promatrali bioluminiscentna stvorenja u dubini.

Gospođa Davud opisala je kako su ona i njena kćerka Alina, 17, bile na matičnom brodu podmornice te da su mahnule ocu i sinu prije polaska na avanturu, prenosi "Daily mail".

Ona je ispričala da su tri mjeseca ranije, izvršni direktor OceanGatea Stokton Raš i njegova supruga Vendi doletjeli iz SAD kako bi se sastali s Davudovima u Londonu kako bi uvjerili porodicu da bi bilo sigurno putovati do olupine Titanika u njegovoj mini-podmornici, uprkos zabrinutosti zbog sigurnosti putovanja.


"Slušali muziku u potpunom mraku i iz 'Titana' gledali morska bića, pa poginuli u sekundi"

Raš, koji je vjerovao da je odlazak u dubine Atlantika u Titanu 'sigurniji od prelaska ulice', sastao se s porodicom u kafiću u blizini Voterloa u februaru kako bi lično razgovarao s njima o dizajnu i sigurnosti podmornice.

Davudova je za "New York Times" rekla da 'o toj inženjerskoj strani jednostavno nisu imali pojma.

"Mislim, sjediš u avionu, a da ne znaš kako motor radi...", poručila je.

Samo 12 sedmica kasnije porodica sa sjedištem u Britaniji predvođena Davudom, nasljednikom jedne od najuspješnijih pakistanskih poslovnih dinastija, krenula je na kobno putovanje.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)