Rusija

Objavljena imena poginulih mornara

  • 03.07.2019. 22:11

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je spisak imena mornara koji su poginuli u požaru koji je izbio u podmornici ruske mornarice za istraživanje.

U požaru je poginulo 14 mornara, a među njima je sedam kapetani prvog ranga Denis Dolonski, Nikolaj Filin, Vladimir Abankin, Andrej Voskresenski, Konstantin Ivanov, Denis Oparin i Konstantin Somov, zatim trojica kapetana prvog ranga Aleksandar Avdonin, Sergej Danilčenko i Dmitrij Solovjov.

Kako bi spasili podmornicu, život su izgubili i potpukovnik medicinske službe Aleksandar Vasiljev, kao i kapetani trećeg reda Viktor Kuzmin, Vladimir Suhiničev i Mihail Zubkov, javio je TASS.

Iz Ministarstva navode da su svi poginuli i ranije u više navrata učestvovali u najtežim podvodnim ekspedicijama istraživanja Arktika, kada su se spuštali do maksimalnih dubina.

Rusko Ministarstvo saopštilo je juče da je u ponedjeljak, 1. jula, u požaru poginulo 14 mornara i da je vatra ugašena zahvaljujući hrabrim naporima posade.

Istraga o nesreći je u toku, a smrt mornara navodno je nastupila od otrovnih isparenja usljed požara.

Nije poznato koliko je ukupno mornara bilo u podmornici, a ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je ranije danas da ne nekoliko njih preživjelo požar.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм