Дојаве

Нове пријетње бомбама на осам аеродрома у Француској - у току евакуација путника

  • Извор: РТС
  • 20.10.2023. 13:16

У Француској су и данас упућене пријетње бомбама на осам аеродрома, од којих је на три у току евакуација, јавила је ТВ БФМ.

Дојаве о подметнутим експлозивним направама примили су током пријеподнева аеродроми у Лил-Лекену, Рену, Бовеу, Тарбу, Нанту, Безијеу, Поу и Бресту, од којих је у Рену, Тарбу и Безијеу у току евакуација.

И претходна два дана више француских аеродрома примило је дојаве о бомбама, за које је утврђено да су лажне. И Версајски дворац, као и музеј Лувр су из истих разлога недавно били евакуисани.

Ухапшен је данас 37-годишњак због сумње да је у четвртак упутио лажну дојаву о бомби у палати Версај, која је због тога јуче била евакуисана, као и још три пута за мање од седам дана.

Према информацијама БФМ ТВ, осумњичени, који нема судски досије, живи са родитељима, незапослен је, болује од шизофреније и за сада полиција не сумња у терористичке мотиве.

Француска влада је запријетила затвором и високим новчаним казнама за оне који упућују пријетње бомбама, након што је послије низа лажних дојава евакуисано 15 аеродрома и отказано 130 летова.

Француски званичници сумњају да су млади и дјеца можда одговорни за то, пренио је АП.

Француски министар правде Ерик Дупон-Морети окривио је јуче "мале шаљивџије, мале кловнове" и обећао да ће бити пронађени и кажњени.

 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: