Njujork: Zatvara se podzemna željeznice radi dezinfekcije

  • 05.05.2020. 20:37

Podzemna željeznica u Njujorku zatvoriće se večeras prvi put u istoriji, a razlog je dezinfekcija vagona usljed pandemije virusa korona, izjavio je guverner države Njujork Endru Kuomo.

On je rekao da se dezinfekcija vagona mora izvršiti.

"Večeras ćemo zatvoriti sve stanice podzemne željeznice prvi put u istoriji. Zašto? Moramo da dezinfikujemo vagone", objasnio je Kuomo.

Kuomo je prošle sedmice najavio zatvaranje svih stanica podzemne željeznice u Njujorku u periodu od 1. do 5. časova tokom pandemije Covid – 19.

Novi potez vlasti uslijedio je zbog zabrinutosti da su vozila postala "nesanitarna" jer beskućnici Njujorka traže sklonište u vozovima, javio je "Sputnjik".

Iz Gradske uprave za prevoz u Njujorku saopšteno je da će za prevoz putnika tokom noći biti angažovana 344 autobusa.

U saopštenju se navodi da je broj putnika u podzemnoj željeznici tokom pandemije smanjen za oko 92 odsto.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.