Олаф Шолц

Њемачки канцелар извиждан током говора

  • 09.06.2024. 10:21

Њемачки канцелар Олаф Шолц извиждан је током говора на митингу Социјалдемократске странке чији је члан. Наиме, њега су током говора ометали пропалестински демонстранти који су се окупили на митингу у Дуисбургу.

Демонстранти су љути због подршке Њемачке Израелу у његовој војној кампањи против Хамаса у Гази и извиждали су канцелара током већег дијела његовог говора.

Љевичари све нервознији у Њемачкој: Нападнута два одборника и посланик АфД!

Љевичари све нервознији у Њемачкој: Нападнута два одборника и посланик АфД!

Шолц је одао признање демонстрантима, рекавши да припадају демократији која дозвољава слободу говора, али је додао да је напад Хамаса на Израел прошлог октобра био "нехуман".

Није први пут да се њемачки канцелар суочава с критикама због подршке Израелу. Шолц је, такође, био критикован на отварању Сајма књига у Лајпцигу у марту. Тада је, како су пренијели медији, аплауз присталица надјачало негодовање оних који нису баш симпатизери Шолца.

"Снага ријечи нас све окупља овдје у Лајпцигу - а не викање", рекао је тада он.

Током говора на скупу СПД-а, Шолц је такође рекао да слобода говора мора бити заштићена по сваку цијену и осудио насиље над политичарима, преноси Јуроњуз.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.