Са око 1.500 трактора

Њемачки фармери поново покренули протесте у Хамбургу

  • Извор: Анадолија
  • 29.01.2024. 15:14

Њемачки фармери у понедјељак су поново почели протесте у сјеверном лучком граду Хамбургу.

Одлазећи на аутопутеве око града са око 1.500 трактора и пољопривредних машина, фармери су протестовали због владине пољопривредне политике, укључујући велике порезе и бирократију.

Kако се наводи у саопштењу полиције, док су неке саобраћајнице биле затворене за саобраћај због протеста пољопривредника који је почео у јутарњим сатима, на многим мјестима је дошло до застоја и поремећаја у саобраћају.

Медији: Вашингтон разматра тајну операцију против Техерана

Медији: Вашингтон разматра тајну операцију против Техерана

Лијево-либерална коалиција њемачког канцелара Олафа Шолца објавила је прошлог мјесеца да планира смањити субвенције за пољопривредна горива и возила, као дио нових владиних мјера штедње како би се испунила буџетска правила.

Усред притиска, влада је ревидирала свој план раније овог мјесеца и рекла да ће се порезне олакшице постепено укидати током година.

Међутим, удружење пољопривредника је одбило ову понуду, истичући да те промјене далеко од тога да су довољне за рјешавање њихових проблема.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:20 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:35 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.