Aleksandar Lukašenko

"Niko neće pucati Rusima u leđa"

  • Извор: Новости.рс
  • 10.07.2022. 13:12

Bjelorusi nikada neće dozvoliti nikome da im diktira kako da žive i šta da rade, rekao je predsjednik Republike Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

On je govorio na festivalu "Kupala - Aleksandrija okuplja prijatelje", održanom u Mogiljevskoj oblasti.

"One koji su došli u miru dočekujemo otvorenog uma. Uvijek smo spremni da podijelimo parče hljeba i damo utočište onima koji su izgubili sve. Ponosni smo na našu istoriju i svoju zemlju. I ni pod kojim uslovima nećemo dozvoliti da nam neko diktira kako da živimo i šta da radimo", rekao je Lukašenko.

On je istakao da je pravi Bjelorus "onaj ko ima dom", koji će "uvijek braniti, ako treba, i sa oružjem u ruci".

Lukašenko je 3. jula rekao da je njegova zemlja uvijek podržavala i da će uvijek podržavati Rusiju, i da je ta zemlja za Bjelorusiju bratska i najbliža država u svetu.

"Danas nam se zamjera što smo jedina zemlja u svijetu koja podržava Rusiju u njenoj borbi protiv nacizma. Podržavali smo i podržavaćemo Rusiju", rekao je Lukašenko nakon polaganja vijenaca u memorijalnom kompleksu povodom proslave Dana nezavisnosti Bjelorusije.

Lukašenko je tada istakao da su optužbe protiv Minska tužne i smiješne, prenose ruski mediji.

"Tragedija Bjelorusa je u tome što su se danas sukobila dva bratska naroda - Rusi i Ukrajinci. Ali mi uvijek kažemo da je istina jača, a istina je danas na strani bratske Rusije", smatra Lukašenko.

On je dodao da je davno odredio ulogu Bjelorusije u ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini.

"Prvog dana početka ove operacije rekao sam - nećemo nikome dozvoliti da puca u leđa Rusima. I mi smo zauzeli odbranu od Brestske tvrđave duž južne granice kako bismo sprečili taj udar u leđa Rusima od NATO trupa. Oni to ne mogu da nam oproste" rekao je Lukašenko. 


  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм