Израелски премијер

Нетанјаху: Завршена прва фаза операције против Хамаса, креће офанзива!

  • 08.10.2023. 09:37

Израелски премијер Бењамин Нетанјаху одржао је ноћас састанак са министрима владиног безбједносног блока, након чега је најавио завршетак прве фазе операције против покрета Хамас и уништење већег дијела непријатељске снаге на израелској територији.

"Улазимо у дуг и тежак рат. Рат нам је наметнут смртоносним нападом Хамаса. Прва фаза се завршава у овим сатима уништењем већине непријатељских снага које су се инфилтрирале на нашу територију. У исто вријеме покренули смо офанзиве које ће се наставити без резерви и предаха док не постигнемо своје циљеве", рекао је Нетањаху.

Израелска влада донијела је низ оперативних одлука усмјерених на уништавање војних и политичких способности Хамаса и покрета Исламски џихад. Ове одлуке укључују обуставу испоруке електричне енергије Појасу Газе, као и испоруку робе и горива.

Израелска војска саопштила је јутрос да је у Појасу Газе проглашена затворена војна зона у зони одговорности дивизије Газа, која је одговорна за одбрану границе Израела са Појасом Газе.

"У складу са процјеном ситуације, у цијелој зони одговорности дивизије Газа проглашена је затворена војна зона. Војска наглашава да је улазак у затворену војну зону забрањен и моли јавност да буде на опрезу и да не улази у то подручје", наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм