Премијер Израела

Нетанјаху објавио план за Газу након рата

  • Извор: Индекс
  • 07.11.2023. 07:48

Израел ће имати свеукупну одговорност за безбједност у Гази на неодређено вријеме након завршетка рата с Хамасом, устврдио је израелски премијер Бењамин Нетанјаху у интервјуу за "АБЦ Њуз".

"Газом би требали управљати они који не желе наставити путем Хамаса", рекао је Нетанјаху.

"Мислим да ће Израел, на неодређено вријеме, имати укупну одговорност за сигурност. Кад немамо ту сигурносну одговорност, оно што имамо је ерупција Хамасовог терора у размјерама које нисмо могли ни замислити", поручио је.

Поновио је да Израел неће дозвола општи прекид ватре док Хамас не ослободи све таоце.

Међутим, Нетанјаху је рекао да је спреман на кратке паузе.


Новац ће у новембру падати са неба припадницима овог знака

Новац ће у новембру падати са неба припадницима овог знака

“Што се тиче тактичких малих пауза, сат овдје, сат тамо, имали смо их и прије. Провјерићемо околности како бисмо омогућили улазак хуманитарне робе или дозволити излазак наших талаца. Али не мислим да ће доћи до општег прекида ватре", рекао је.

Нетанјаху се такође осврнуо на улогу Ирана и милитантне групе Хезболах коју подржава Техеран, упозоравајући их да се више не уплићу.

"Мислим да су схватили да ће, ако уђу у рат на значајан начин, одговор бити врло, врло снажан и надам се да неће направити ту погрешку", рекао је Нетанјаху за "АБЦ".

Портпарол америчког Савјета за националну безбједност Џон Кирби коментарисао је изјаву израелског премијера.

"Оно што подржавамо је да Хамас више не може контролисати Газу. Водимо разговоре с нашим израелским колегама о томе како би управљање у Гази требало изгледати након сукоба и не вјерујем да је било какво рјешење постигнуто на овај или онај начин", рекао је, преноси "Индекс".

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм