Израелски премијер

Нетанијаху: Рат се наставља

  • Извор: Агенције
  • 22.11.2023. 22:44

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је вечерас да је пренео америчком председнику Џозефу Бајдену да ће Израел наставити рат против Хамаса, након што истекне договор о привременом прекиду ватре.

- Рат се наставља. Наставићемо док не остваримо све наше циљеве - рекао је Нетанијаху на конференцији за новинаре и истакао да је то рекао Бајдену током телефонског разговора, преноси АП.

Нетанијаху је рекао да се рат против Хамаса наставља упркос договору о кратком прекиду ватре и ослобађању појединих талаца, који су киднаповани током напада на Израел 7. октобра.

Он је захвалио савезницима Израела на помоћи у преговорима о споразуму са Хамасом за ослобађање десетина талаца из Појаса Газе, у замјену за палестинске затворенике које држи Израел, наводи Гардијан.

Нетанијаху је, међутим, рекао да Израел неће престати да се бори док сви таоци не буду изведени из Газе.

Он је додао да ће у склопу постигнутог споразума са Хамасом представницима Међународног комитета Црвеног крста бити дозвољено да посјете таоце који остану у Појасу Газе након што поједини од њих буду враћени у Израел.

- Очекујем да Црвени крст ради свој посао, да их посјети и да им донесе лијекове који су им потреби - рекао је Нетанијаху.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм