Земљотрес

Непал: Спасиоци рукама копају рушевине, број погинулих достигао 157

  • Извор: Агенције
  • 04.11.2023. 14:03

Спасиоци у Непалу рукама копају како би у рушевинама кућа пронашли преживјеле послије најгорег земљотреса у земљи у посљедњих осам година, у којем је погинуло 157 људи, а зграде се потресле чак до Њу Делхија.

Земљотрес је погодио област Џајаркот на западу хималајске државе у 23.47 часова, а магнитуда је износила 6,4, саопштио је непалски Национални сеизмолошки центар.

Њемачки истраживачки центар за геонауке измјерио је магнитуду 5,7, а Геолошки завод САД 5,6.

Званичници страхују да би број мртвих могао да порасте, јер су први спасиоци тек јутрос стигли до брдовите области у близини епицентра, око 500 километара западно од главног града Катмандуа.

- Број повријеђених могао би да буде у стотинама, а и број смртних случајева би могао да порасте - рекао је Ројтерсу телефоном Хариш Чандра Шарма, званичник округа Џајаркот.

Иако снага земљотреса није била велика, штета и број погинулих су велики због лошег квалитета градње у тој области и зато што се земљотрес десио док су људи спавали.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм