Земљотрес

Непал: Спасиоци рукама копају рушевине, број погинулих достигао 157

 • Извор: Агенције
 • 04.11.2023. 14:03

Спасиоци у Непалу рукама копају како би у рушевинама кућа пронашли преживјеле послије најгорег земљотреса у земљи у посљедњих осам година, у којем је погинуло 157 људи, а зграде се потресле чак до Њу Делхија.

Земљотрес је погодио област Џајаркот на западу хималајске државе у 23.47 часова, а магнитуда је износила 6,4, саопштио је непалски Национални сеизмолошки центар.

Њемачки истраживачки центар за геонауке измјерио је магнитуду 5,7, а Геолошки завод САД 5,6.

Званичници страхују да би број мртвих могао да порасте, јер су први спасиоци тек јутрос стигли до брдовите области у близини епицентра, око 500 километара западно од главног града Катмандуа.

- Број повријеђених могао би да буде у стотинама, а и број смртних случајева би могао да порасте - рекао је Ројтерсу телефоном Хариш Чандра Шарма, званичник округа Џајаркот.

Иако снага земљотреса није била велика, штета и број погинулих су велики због лошег квалитета градње у тој области и зато што се земљотрес десио док су људи спавали.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм