Град Лидс

Немири у Британији, више возила запаљено

  • Извор: Танјуг
  • 19.07.2024. 11:04

Више возила је запаљено, а полицијски ауто је преврнут током немира који су избили у енглеском граду Лидсу, преносе данас британски медији.

Становницима предграђа Херхилс речено је да не напуштају домове, преноси Гардијан.

Министарка унутрашњих послова Ивет Купер осудила је “шокантне сцене и нападе”, додајући да таквим нередима нема мјеста у британском друштву. 

Немири су избили протекле ноћи, а на снимцима који се дијеле на друштвеним мрежама види се како људи бацају предмете на полицију пре него што су преврнули њихов ауто у Херхилсу.

Локални становници наводе да су нереди избили након што је полиција позвана на једну адресу у том дијелу града због дојаве о инциденту везаном за дјецу и раднике социјалне службе.

Пошто је почео да пристиже већи број грађана, припадници социјалне службе и дјеца су одведени на безбједно.

Након тога су локални становници почели да гађају полицију предметима, запалили су аутобус и више возила.

Полиција Јоркшира је обећала пуну истрагу у вези свих преступа, укључујући паљење возила. У саопштењу је такође наведено да ће сви одговорни за насиље бити приведени правди.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.