Проширио се снимак

Не знајући да прича са комичарима Мелони рекла да су сви уморни од сукоба у Украјини

  • Извор: Кликс
  • 01.11.2023. 20:46

Двојица руских комичара Вован (Владимир Кузњецов) и Лексус (Алексеј Стољаров) позвали су италијанску премијерку Ђорђу Мелони од којих се један представио као афрички лидер, а током разговора Мелони је признала да постоји замор због сукоба у Украјини.

Двојица руских комичара, од којих се један представљао као афрички политичар, ступила су у контакт с премијерком на разговор о геополитичкој ситуацији који је потом проширила друштвеним мрежама, а коју је проширила руска новинска агенција Тас.

У телефонском разговору, Мелони посебно говори о Украјини и неучинковитости противофанзиве.

Опасни терористи побјегли из затвора

Опасни терористи побјегли из затвора

"Велики је умор на свим странама око сукоба и ближи се тренутак када ће сви схватити да нам треба излаз. Проблем пронаћи излаз прихватљив за обје стране, а да се не наруши међународно право. Имам неке идеје како се носити с овом ситуацијом, али чекам право вријеме да их ставим на стол", казала је Мелони.

У службеној реакцији канцеларије италијанске премијерке су комичари названи преварантима и наведено је да жале што је Мелони доведена у заблуду од преваранта који се представио као предсједник Комисије Афричке уније.

"Епизода се догодила 18. септембра у контексту интензивне преданости коју је у тим сатима развила предсједница Мелони у јачању односе с афричким челницима с којима је имала важне састанке на маргинама Опште скупштине УН-а између 19. и 21. септембра", наводи се у објашњењу из канцеларије премијерке.

Мелони је казала и да украјинска противофанзива не иде како је очекивано и да би дио новца ЕУ требао ићи и у Африку, а не само у Украјину.

Израелске трупе продиру дубље у Газу, прекинуте телефонске и интернет везе

Израелске трупе продиру дубље у Газу, прекинуте телефонске и интернет везе

"Украјинска противофанзива можда не иде како су очекивали, напредује, али није промијенила судбину сукоба. Свима је јасно да би то доиста могло трајати дуги низ година ако не покушамо пронаћи рјешења. Проблем је разумјети које је рјешење прихватљиво за обоје без отварања других сукоба. Зна што ја мислим о Либији, можда не зна, могли бисмо сатима расправљати о томе што се догодило у Либији, можда данас неко схвати да ситуација послије није ништа боља, морамо натјерати мозак да проради. Је ли све ЕУ новац сада иде у Украјину? Оно на чему радим је да осигурам да они такође оду у Африку", рекла је Мелони.

Током шале, премијерка је говорила и о мигрантима рекавши да је Европа проблем покушала да ограничи на Италију.

Meloni: Nećemo postati

Meloni: Nećemo postati "kamp za izbjeglice" čak ni za novac

"Европа је дуго мислила да може ријешити проблем тако да га ограничи на Италију. Оно што не разумију је да је то немогуће. Димензија овог феномена је таква да не укључује само ЕУ, него по мом мишљењу и УН. Проблем је у томе што друге није брига и сви се слажу да Италија мора ријешити овај проблем сама", казала је Мелони.

Двојица комичара у прошлости су већ успјели да преваре и друге лидере попут шпанског премијера Педра Санчеза, данског министра спољних послова Ларса Лока Расмусена и бившег америчког државног секретара Хенрија Кисинџера.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.