Кремљ поручио

''НАТО је већ у директном сукобу са Русијом''

  • Извор: РТ Балкан
  • 27.05.2024. 15:58

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да је НАТО већ у директном сукобу са Русијом и да својом војном реториком Алијанса повећава ескалацију сукоба у Украјини.

Он је у интервјуу за лист "Известија" назвао контрадикторним позиве генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга да се украјинским Оружаним снагама дозволи напад на руску територију западним оружјем и да се спријечи учешће НАТО-а у сукобу.

Лавров упутио оштру поруку Столтенбергу

Лавров упутио оштру поруку Столтенбергу

На питање да ли се захваљујући таквој реторици НАТО приближава директној конфронтацији са Москвом, Песков је одговорио да се "НАТО не приближава, него да је већ у томе".

"НАТО је увучен у тај сукоб, директно је увучен. Али, наша војска такође зна шта да ради, наставља Специјалну војну операцију како би елиминисала све пријетње", одговорио је Песков.

Столтенберг се, како је додао, игра војном реториком.

Америчка ''паметна'' муниција и није тако ''паметна''!

Америчка ''паметна'' муниција и није тако ''паметна''!

"НАТО тиме повећава степен ескалације, игра се војном реториком и упада у војну екстазу. Ово је реалност којом треба да наставимо да се бавимо", оцијенио је.

Истовремено, портпарол Кремља је истакао да Столтенбергове ријечи не могу бити одраз његовог личног става, пошто је он генерални секретар НАТО-а.

Претходно је Столтенберг рекао да Кијеву треба дозволити да изводи нападе на руску територију западним оружјем, јер је, по његовом мишљењу, "то самоодбрана, што је посебно важно у контексту офанзиве руске војске код Харкова".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.