Osaka

Napio se pa izgubio USB sa podacima stanovnika cijelog grada

  • Извор: РТС
  • 24.06.2022. 21:58

Za mnoge, piće poslije posla je uobičajen način opuštanja nakon naporne nedjelje. Ali jedan radnik iz Japana, umjesto tek kratkotrajnog mamurluka, mogao bi da trpi dugotrajne posljedice, pošto je izgubio važan USB poslije noćnog izlaska s kolegama.

"Fleš" koji je nosio sa sobom i izgubio - sadržao je lične podatke skoro pola miliona ljudi. Neimenovani muškarac posljednji put je USB vidio u svom rancu, prije večeri opijanja u gradu Amagasaki, severozapadno od Osake.

Proveo je nekoliko sati pijući u lokalnom restoranu prije nego što se na kraju onesvijestio na ulici, objavili su lokalni mediji.

Kada je na kraju došao svijesti, shvatio je da mu nedostaju i torba i USB.

Japanski emiter NHK izvijestio je da muškarac, za kojeg se navodi da ima 40 godina, radi za kompaniju koja određuje i pruža beneficije domaćinstvima koja su oslobođena poreza.

On je u utorak uveče prenio lične podatke stanovnika cijelog grada na USB prije nego što se sastao s kolegama tokom noći u gradu.

Gradski zvaničnici su rekli da izgubljeni USB sadrži imena, datume rođenja i adrese svih stanovnika grada. Takođe, tu su i osjetljivije informacije, uključujući poreske podatke, brojeve bankovnih računa i informacije o porodicama koje primaju socijalnu pomoć.

Na sreću po čovjeka, gradski zvaničnici su rekli da su podaci koji se nalaze na disku šifrovani i zaključani lozinkom. Dodali su da do sada nema znakova da je neko pokušao da pristupi informacijama.

Međutim, zbog sramnog incidenta, gradski zvaničnici su se izvinili sugrađanima, među njima i gradonačelnik.

"Duboko žalimo što smo duboko narušili povjerenje javnosti u upravu grada", rekao je zvaničnik grada Amagasakija na konferenciji za novinare.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок