У Ираку

Нападнута Амбасада САД

  • Извор: Агенције
  • 11.09.2024. 14:27

Дипломатски објекат САД у Багдаду је нападнут, али нема жртава и процјена штете је у току, саопштио је данас портпарол америчке амбасаде у Ираку.

''У уторак, 10. септембра, отприлике око 23.00, дошло је до напада на Багдадски комплекс дипломатских служби, амерички дипломатски објекат”, наводи се у саопштењу америчке Амбасаде.

Безбједносни извори рекли су за Ројтерс да су двије ракете пале око 23 сата по локалном времену у уторак у близини америчких снага стационираних у близини аеродрома Багдад у бази Виктори.

Катаиб Хезболах, једна од ирачких оружаних фракција које подржава Иран, саопштила је да је вријеме напада јасно осмишљено да поремети посјету иранског предсједника Масуда Пезешкијана Ираку, која је почела данас.

Група је позвала ирачке снаге безбједности да истраже напад и да утврде ко је одговоран.

Очекује се да ће Пезешкијан, током свог првог иностраног путовања откако је изабран у јулу, потписати низ билатералних споразума са Багдадом и разговарати о рату у Гази и широј ситуацији на Блиском истоку са ирачким лидерима.

У Ираку, који је регионални партнер и САД и Ирана, распоређено је 2.500 америчких војника, а поједине оружане фракције ирачких безбједносних снага су повезане са Ираном, наводи Ројтерс.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.