Било и Срба

Нападач јој се смијао у лице: Дјевојчица коју је силовала група младића изгубила свијест у суду

  • 22.03.2024. 08:32

Дјевојчица (13) коју је у Бечу више мјесеци силовала група младића, међу којима има и Срба, доживјела је веома непријатну ситуацију у суду када ју је један од нападача сачекао на ходнику и смијао јој се у лице.

Она је на саслушање дошла само у пратњи адвоката, јер су њени родитељи одлучили да не треба додатно да је траумирају тиме што ће слушати њен потресан исказ.

Избоден младић

Избоден младић

Суд је наредио да дјевојчица буде саслушана одвојено од 17 осумњичених за напад, међутим, један од њих ју је сачекао у суду.

Како преносе медији, дјевојчица је у четвртак дошла у суд да исприча детаље бројних напада који су се догађали у периоду од фебруара до јуна 2023. године. Међутим, током давања исказа, дјевојчица је почела да јеца, а потом је изгубила свијест, због чега је донесена одлука да се саслушање одложи, рекао је њен адвокат.

Нажалост, ту није био крај трауме. Када је дјевојчица изашла из суднице, у ходнику ју је чекао један од осумњичених за напад. Како наводи РТЛ, он је прије њен саслушан у суду, али је одлучио да остане и сачека да она изађе из суднице.

Када ју је угледао на ходнику, почео је цинично да јој се смије у лице. Медији преносе да дјевојчица и осумњичени том приликом нису комуницирали, али да је дјевојчица била видно преплашена када га је угледала.

"Моја клијенткиња није успјела много да каже током данашњег саслушања. Успјела је да свједочи о три случаја, које је већ до детаља описала полицији. Нажалост, није могла да настави са давањем исказа, јер је пала у несвијест", рекао је адвокат.

Ухапшени држављани БиХ: Швајцарци открили велику лабораторију за производњу дроге

Ухапшени држављани БиХ: Швајцарци открили велику лабораторију за производњу дроге

Наредно саслушање заказано је за крај априла.

Подсјетимо, аустријска полиција саопштила је почетком марта да је покренула истрагу против 17 људи, махом малољетника, од којих су неки држављани Србије, због сумње у сексуално злостављање 12-годишње дјевојчице током неколико мјесеци.

Дванаесторо осумњичених су малољетници старији од 14 година, једна особа има 19 година, двоје су млађи од 14 година и нису кривично одговорни у Аустрији, док је идентитет још двоје осумњичених непознат, рекао је Флоријан Финда, званичник аустријске полиције.

Међу осумњиченима да су држављани Аустрије, Турске, Сирије, Италије, Бугарске и Србије.

Сумња се да се злостављање догађало у периоду од фебруара до јуна 2023. године у гаражама, становима осумњичених и на другим локацијама у Бечу, као и да је у једном случају коришћено насиље, а да је у осталим жртва вербално била приморана на сексуални однос, рекли су истражитељи, пише Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера