Bojana Kondić Panić

"Nagomilano nezadovoljstvo građana Francuske, svaki povod može dovesti do eskalacije"

  • Извор: АТВ
  • 03.07.2023. 08:43
  • 13:46

Među građanima Francuske postoji nagomilano nezadovoljstvo i mali ili bilo kakav povod može da izazove eskalaciju, demonstracije ili probleme na ulicama rekla je Bojana Kondić Panić, ambasadorka BiH u Parizu.

Kondić Panić navodi da su protesti nešto što je svojstveno francuskoj kulturi i naciji.

"Nažalost, ovih godinu i po dana koliko sam u Parizu više sam se oglašavala upravo zbog protesta gdje su bili različiti povodi za proteste. Mnogo je nezadovoljnih građana očigledno", rekla je Kondić Panić.

Da im se ne prelije iz Francuske: Britanska policija dobila veća ovlašćenja!

Da im se ne prelije iz Francuske: Britanska policija dobila veća ovlašćenja!

Navodi da se mnogo osjete posljedice inflacije kao i kriza u ekonomiji.

"Sve to što utiče na svakodnevni život građana daleko utiče na ovakve situacije i pojave koje građani koriste da izraze svoje nezadovoljsto", navela je Kondić Panić.

Ona je za ATV rekla da su prema posljednjim podacima, noćas zabilježeni manji nemiri u odnosu na prethodne dane.

“Nadamo se da će se situacija stabilizovati, bar do nekog narednog slučaja koji će vjerovatno ponovo pokrenuti lavinu nezadovljnih demonstranata i ružnih dešavanja”, rekla je Kondić Panić za ATV.

Podsjetimo, nemiri u Francuskoj traju već šestu noć zaredom, a počeli su nakon što je policija pucala i ubila sedamnaestogodišnjeg mladića 27. juna tokom saobraćajne provjere u pariskom naselju Nanter.

Specijalne policijske snage su raspoređene u više gradova, uključena su oklopna vozila i helikopteri. Ovo stanje se čak prelilo van granica ove velike zemlje.

Пратите нас и путем Вибера