Признао све

Муж давио жену која је умирала од рака: ''Опет бих то урадио јер је волим''

  • Извор: Телеграф
  • 01.10.2024. 12:23

Мушкарац из Јуте (46) признао је да је покушао да убије своју супругу, која је била умирала од рака дојке, како би "олакшао њене патње."

Дивејн Мекала је прошле недјеље признао кривицу за покушај убиства из нехата због тога што је давио своју 47-годишњу супругу Аренду Ли Мекалу, која је умрла од рака 21. децембра 2021. године.

Аренди је 2020. дијагностикован рак дојке. До октобра 2021. рак се проширио на њен врат, мозак, плућа и јетру, и проглашен је терминалним, како је њен син написао на страници "ГоФундМе". Тада је пребачена у кућну хоспицијску његу у свом дому у Ла Веркину, малом граду на југозападу Јуте.

Дивејн Мекала, њен син и други чланови породице били су поред ње ноћ прије њене смрти када је он почео да је дави "у покушају да је убије како би јој олакшао патње", полицајци су написали у извјештају до ког је дошао портал "Law&Crime".

Чланови породице су га одвојили од ње док је она "губила дах", наводи се у изјави. Преминула је сљедећег дана.

Запалио се школски аутобус, најмање 20 ученика погинуло

Запалио се школски аутобус, најмање 20 ученика погинуло

Полицијска станица у Ла Веркину започела је истрагу када је одрасли син жртве поднио жалбу оптужујући мужа своје мајке да јој је ставио руке око врата. Чланови породице су потврдили његову причу истражиоцима. У телефонском разговору с полицијом, њен муж је признао да ју је давио.

"Рекао је да је ставио своје лице поред њеног и ставио једну руку око њеног врата поред каротидне артерије и притиснуо довољно јако да јој олакша патњу и да је натјера да брже умре", написали су детективи.

"Дивејн је рекао да би то опет учинио јер је волио своју жену."

Тужиоци су га првобитно у децембру оптужили за покушај убиства, кривично дјело првог степена за које је запријећена казна до доживотног затвора. Он је признао кривицу за покушај убиства из нехата и суочава се са казном до 15 година затвора када му буде изречена пресуда у децембру.

Син Аренде Мекале рекао је да се противи споразуму о признању кривице и планира да се обрати суду током изрицања казне.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера