Рајан Рут

Мушкарац оптужен за покушај убиства Трампа изјаснио се да није крив

  • Извор: СРНА
  • 30.09.2024. 19:18

Рајан Рут оптужен за покушај убиства Доналда Трампа након што се наводно позиционирао са пушком испред једног од голф терена бившег предсједника на Флориди 15. септембра изјаснио се да није крив по пет тачака федералне оптужнице.

Рајан Рут /58/ се изјаснио о оптужбама које укључују покушај убиства предсједничког кандидата током саслушања пред америчким судијом Брусом Рајнхартом. Руту је већ наређено да остане у затвору до суђења.

Рут се данас појавио на саслушању са лисицама на рукама и обучен у жути затворски комбинезон. Он је потврдно одговорио на питање судије да ли разумије оптужбе против њега. Рутов бранилац се тада у његово име изјаснио да није крив.

Тужиоци су рекли да је Рут намјеравао да убије Трампа док је играо голф у свом

међународном голф клубу у Вест Палм Бичу. Рут, иначе радник, мајстор за кровове, осудио је републиканског предсједничког кандидата у самообјављеној књизи и написао писмо које је оставио код сарадника и у коме помиње покушај атентата на Трампа.

- То је био покушај убиства Трампа али ја сам вас изневјерио - написао је осумњичени у писму које су показали тужиоци.

Адвокати Рута су на судском саслушању 23. септембра сугерисали да је писмо можда било покушај њиховог клијента да добије публицитет и истакли су, како су назвали, Рутове напоре да промовише демократију у Украјини и на Тајвану.

Осумњичени за покушај убиства Трампа данас пред судом

Осумњичени за покушај убиства Трампа данас пред судом

Рут се сакрио испред ограде која гледа на шесту рупу на терену, гдје су власти пронашле пушку "АК-47", кесу са грицкалицама, дигитални фотоапарат и торбе са металним плочама које су биле намијењене да издрже узвратну ватру америчке тајне службе.

Агент тајне службе који је патролирао стазом испред Трампа уочио је Рута и отворио ватру након што је примјетио да пушка вири кроз ограду. Рут је побјегао и касније је ухапшен дуж аутопута на Флориди.

Рут је првобитно оптужен за прекршаје у вези са оружјем. Прошлоседмична оптужница допуњена је оптужбом за покушај атентата заједно са нападом на савезног службеника и посдовањем ватреног оружја у циљу потстицања кривичног дејла насиља.

Оптужба за покушај убиства предвиђа максималну казну доживотног затвора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм