Мушкарац (62) спасен 4 дана након што је жив закопан

  • 17.05.2024. 11:40

Мушкарац (62), спасен је након што је четири дана био жив закопан, захваљујући полицији која је чула његово пригушено запомагање и позиве упомоћ. Овај случај се догодио у Молдавији.

Полиција је закопаног мушкарца пронашла истражујући смрт једне 74-годишње жене, чије је тијело пронађено у њеној кући.

Полиција је убрзо привела осумњиченог за убиство жене, а током претреса његове куће у истом селу чули су плач и позиве за помоћ. Када су почели да копају наишли су на гробницу гдје је приведени 18-годишњак закопао једног старијег мушкарца.

Полиција је објавила снимке на којима се види како извлаче закопаног мушкарца. Он је био свјестан и имао је рану на врату. Алармирана је и екипа форензичара у Устији, на сјеверозападу Молдавије. Инцијалном истрагом је утврђено да је жена преминула након што је претучена и имала је бројне повреде по тијелу.

Полиција је брзо идентификовала њеног 18-годишњег рођака као убицу. Он је пронађен у свом дому, био је под утицајем алкохола. Давао је конфузне и неувјерљиве одговоре током испитивања. Када је полиција извршила претрес у потрази за доказима за убиство чули су прихушене позиве за помоћ и плач, који су долазили из земље недалеко од куће.

Пратили су звук и и почели да копају. Након што је спасен старији мушкарац је полицији рекао да су он и младић пили алкохол у суботу када су се посвађали. Осумњичени га је потом напао са ножем и закључао га у импровизовани подрум који је потом прекрио земљом.

Полиција вјерује да је младић жену усмртио у недјељу. Осумњичени је задржан у притвору, а тужилаштво је најавило да ће он бити оптужен за убиство и покушај убиства. Околико буде проглашен кривим пријети му доживотна робија. Спасени мушкарац је пребачен у болницу гдје му је указана помоћ.

"Она је била врло пристојна жена, никад није било проблема са њом", рекао је један комшија о жртви.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: