Кирил Лисогорскиј

Москва тврди: Кијев уз помоћ токсичних једињења са Запада тровао лидере нових руских региона!

  • Извор: РТ Балкан
  • 27.11.2023. 17:28

Украјинске специјалне службе употребиле су токсичне хемикалије против власти нових руских региона, открио је данас шеф руске делегације на сједници Организације за забрану хемијског оружја Кирил Лисогорскиј.

Према његовим ријечима, употребљене су токсична хемијска једињења и психоактивне супстанце, а Москва има доказа да су у свему учествовале и Сједињене Америчке Државе и њихови савезници. Они су, истиче руска страна, Кијеву слали токсична хемијска једињења. 

"Без јефтиног руског гаса Њемачкој пријети деиндустријализација"

Ипак, "РИА Новости" подсјећају да ово није први пут да је Украјина од фебруара прошле године користила недозвољене супстанце у зони СВО. 

Кремљ је у Организацију за забрану хемијског оружја послао укупно 23 ноте које се тичу употребе токсичних материја, али секретаријат организације није узео за сходно да реагује и пошаље у Украјину стручњаке који би то истражили.

У октобру, Москва је истој организацији предала информацију да су украјински војници користили забрањена средства против руских војника.

Откривено шта се прича у тајним круговима Запада: Оде Украјина у историју?

Откривено шта се прича у тајним круговима Запада: Оде Украјина у историју?

Доказ за то су и снимци које је у својим репортажама објавила украјинска телевизија, а на којима се види да украјинска војска посједује гранате К-51 и хемијска средства за борбу против нереда. Са њима су, како се види на снимцима, снимљени страни плаћеници једне од земаља НАТО-а, који су се, према писању руских медија, спремали да уз помоћ њих изведу провокацију по сиријском сценарију. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)