Promocija vojno-bioloških programa

Moskva ima dokaz: Obama je kriv

  • Извор: Б92
  • 06.09.2023. 22:12

Bivši američki predsjednik Barak Obama učestvovao je u promociji vojno-bioloških programa u inostranstvu i Moskva ima dokaze o tome.

Ovo je danas izjavio načelnik ruskih snaga za odbranu od radijacije i hemijskog i biološkog oružja Igor Kirilov.

"Pominje se uloga predsjednika Obame u unapređenju predloženih bioloških programa Stejt departmenta", rekao je Kirilov, a prenosi RIA.

On je rekao da Moskva raspolaže dokumentima koji potvrđuju učešće Stejt departmenta u "Programu unapređenja biološke bezbjednosti" počev od 2016. godine i dodao da ovi materijali pokazuju vojno-biološku aktivnost Vašingtona na teritoriji drugih zemalja, kao i želju da koristi nezavisne aktere za skrivanje kupaca i ciljeva istraživanja koja su u toku.

Otvoren novi front u ratu: Bitka je počela

Otvoren novi front u ratu: Bitka je počela

Kirilov je rekao da su u te svrhe "SAD posvetile posebnu pažnju" zemljama kao što su Irak, Jemen, Jordan, Indonezija, Filipini, Kenija, Maroko i Uganda, a da je "posebna uloga" dodijeljena Ukrajini, koja je prepoznata kao "poseban region".

On je naveo da "Vašington ulaže administrativne, finansijske i diplomatske napore da uspostavi globalnu kontrolu nad biološkom situacijom".

Šojgu o situaciji na frontu: Vojni resursi skoro u potpunosti iscrpljeni!

Šojgu o situaciji na frontu: Vojni resursi skoro u potpunosti iscrpljeni!

Kirilov je naglasio da je tokom rada ekspertske grupe na jačanju biološke bezbjednosti u Ženevi u avgustu, Ministarstvo odbrane SAD objavilo politički dokument "Pregled politike biološke bezbjednosti" u kojem se definišu akcije Vašingtona u ovom pravcu do 2035. godine.

Iako je navedeni cilj "odvraćanje od upotrebe biološkog oružja i reagovanje na prirodne pojave", dokument stvara pravni osnov za dalju vojno-biološku ekspanziju SAD i istraživanja u inostranstvu.

Pokušaj napada na Putina?

Pokušaj napada na Putina?

Ubrzo nakon početka rata u Ukrajini, Ministarstvo odbrane je počelo da dobija dokaze da je Ukrajina zapravo postala poligon Pentagona za razvoj komponenti biološkog oružja i testiranje novih vrsta lijekova.

Navodno je u zemlji formirana mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje rade u interesu SAD i u kojima se posebno proučavaju patogeni raznih bolesti, uključujući kugu i antraks. U Rusiji je formirana parlamentarna komisija za istragu tih aktivnosti, prenosi b92.

Pokušaj atentata na ruskog generala, bore mu se za život

Pokušaj atentata na ruskog generala, bore mu se za život


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: