Tražili djevojkama da se skinu

Mis Univerzum prekinuo veze sa indonežanskom franšizom zbog seksualnog zlostavljanja

  • Извор: Телеграф
  • 14.08.2023. 09:13

Organizacija Mis Univerzum (MUO) prekinula je veze sa svojom indonežanskom franšizom, nakon što je nekoliko takmičarki navelo da su seksualno zlostavljane nekoliko dana prije ceremonije izbora u Džakarti.

Takmičarke su rekle da je od finalistkinja neočekivano zatraženo da se skinu radi "kontrole ožiljaka i celulita na tijelu", a pojedine su navele da su fotografisane u toplesu.

MUO sa sjedištem u SAD saopštio je da je jasno da indonežanska franšiza nije ispunila potrebne standarde brenda i etike, piše BBC, prenosi Tanjug.

MUO je naveo da otkazuje ovogodišnje takmičenje u Maleziji koje vodi ista kompanija, PT Kapela svastika karia. MUO je zahvalio ženama koje su podnijele žalbe na njihovoj hrabrosti i ponovio da je obezbjeđivanje sigurnosti za žene prioritet te organizacije, kao i da procjenjuje svoje procedure da bi se izbjegle slične pojave, prenosi Tanjug.

Indonezijska direktorka franšize Popi Kapela napisala je na Instagramu da nije znala, naredila ili dozvolila bilo kome, ko je učestvovao u procesu organizovanja izbora za Mis Univerzuma u Indoneziji ove godine, da izvrši nasilje ili seksualno uznemiri takmičarke putem provjere tijela.

Fabijen Nikol Groneveld iz Indonezije, koja je pobijedila na takmičenju za predstavljanje svoje zemlje u finalu Mis univerzuma u novembru, takmičiće se uz podršku ove organizacije, saopštio je MUO. Policija u Džakarti ispituje tvrdnje.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.